Lamello Tenso P14

Tenso P-14 is een zelfspannende verbinder met drie functies tegelijkertijd: uitlijnen, spannen en verbinden. De zeer hoge spankracht maakt het vastlijmen van werkstukken zonder spanvijzen of persen mogelijk. De Tenso P-14 is gebaseerd op de innovatieve P-System-profielgroef van Lamello. Daardoor kan ook deze verbinder uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd.

Lamello Clamex S18

Clamex S is een demonteerbaar verbindingsbeslag dat in een groef van 8 mm wordt vastgeschroefd en via een hendel wordt verbonden. De groeffrees van 8 mm voor Clamex S kan in elke Lamello-groeffreesmachine worden gebruikt. Met de verbinder Clamex S kunnen bijvoorbeeld meubels met verstekverbindingen demonteerbaar of vast worden verbonden. De kleine bedieningsopeningen van 6 mm voor de inbussleutel zijn kenmerkend voor het meubelbeslag en verheffen Clamex S boven de meubelstandaard. Clamex S heeft een geringe inbouwdiepte van 15 mm en kan daardoor voor alle houtmaterialen vanaf 16 mm worden gebruikt.

Lamello afdekkappen voor Cabineo

Er zijn nu verschillende manieren om de verbinder visueel in het werkstuk toe te passen: zonder afdekkap, met afdekkap in bijpassende kleur (zodat de Cabineo minder opvallend is) of met de afdekkap in de nieuwe metallic look om een visueel accent aan te brengen.

Lamello Bisco

Eigenschappen en voordelen: - Ideale uitbreiding voor Clamex P, past in de P-systeem groeven en sluit daardoor het omwisselen van de frees uit - Voor het uitlijnen van P- systeem groeven. Uitlijnen zonder lijm - De structuur van het oppervlak maakt het mogelijk om te gebruiken als verbindingselement met witte lijm - Zijdelingse schuiftolerantie +/- 2 mm Technische gegevens: - Materiaal: glasvezel versterkt kunststof - Afmetingen: 65 x 27 x 7 mm - Frees: Ø 100,4 x 7 x 22 - Zaagdiepte: 14 mm - Inbouwtolerantie: zijdelings ± 2 mm

Lamello Tenso P10

De Tenso P-10 is een unieke lijmhulp, die kan worden toegepast zonder klemmen of corpuspersen. De Tenso P-10 is ontwikkeld voor verstekverbindingen (45°) vanaf 15 mm materiaaldikte of stompe verbindingen (90°) vanaf 12 mm plaatdikte en is daarmee ideaal voor meubelen die verlijmd geleverd worden, zoals badkamermeubilair, sideboards, kleine kasten, deurlijsten, bekledingen, afwerklagen, sierlijsten enz. Dankzij de voorspanclip kan de Tenso P al voordat er lijm wordt aangebracht eenvoudig met de hand worden voorgespannen. Door de voorgespannen verbinders is er aanzienlijk minder kracht nodig bij het samenvoegen van werkstukken. Dit is vooral handig bij grotere werkstukken met verschillende verbindingselementen, speciaal gevormde delen of speciale hoeken. De voorspanclip wordt meegeleverd bij de Tenso P-10.

Lamello afdekkappen voor Clamex

Lamello afdekkappen voor Clamex, afname per 100 stuks

Lamello Clamex P14 Flexus

Clamex P-14 Flexus is een demonteerbaar verbindingsbeslag dat gebaseerd is op de P-System-verankering. Het beslag wordt via een hendel verbonden. De aansluitende P-System-verankering kan uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd. Voor Clamex P zijn geen lijm en schroeven nodig.

Lamello Clamex P-Medius

Clamex P-Medius is een demonteerbaar verbindingsbeslag dat gebaseerd is op de P-System-verankering. Het beslag wordt via een hendel verbonden. De aansluitende P-System-verankering kan uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd. Voor Clamex P zijn geen lijm en schroeven nodig.

Lamello Clamex P14

Clamex P-14 is een demonteerbaar verbindingsbeslag dat gebaseerd is op de P-System-verankering. Het beslag wordt via een hendel verbonden. De aansluitende P-System-verankering kan uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd. Voor Clamex P zijn geen lijm en schroeven nodig.

Lamello Divario P18

Divario P-18 maakt het mogelijk een uittrekbare plank of een scheidingswand in een reeds in elkaar gezette kast te schuiven. Daarnaast spant de Divario P-18 de onderdelen tijdens het inschuiven en zorgt zo voor mooi gesloten voegen. De opbouw van de spanning zelf vindt slechts op bepaalde punten plaats en niet over de gehele inschuiflengte, waardoor het onderdeel gemakkelijker ingeschoven kan worden.

Lamello Clamex S20

Clamex S-20 is een demonteerbare verbinder voor het Lamello systeem voor materiaaldikten vanaf 16 mm en wordt met schroeven in de groef bevestigd. De symmetrische 4 mm groeven kunnen met elke groeffreesmachine worden gemaakt. Clamex S-20 wordt via een hendel met het contrastuk verbonden en heeft daarbij een zijdelingse inbouwtolerantie. Er is geen lijm nodig, esthetische verbindingen onder alle hoeken zijn mogelijk en ideaal voor vaste of demonteerbare verbindingen.